+38 099 250 05 50
Ще кілька століть тому цвітна капуста була великою рідкістю на столах українців — продукт, що культивується в Сирії, не піддавався вирощуванню на слов'янських землях, тому був надто дорогим. Але з розвитком сільського господарства та появою нових трендів здорового харчування цвітна капуста легко увійшла до раціону українських сімей. А завдяки зручним заготівлям від ТМ «Рудь» вживати цей корисний дієтичний продукт можна не лише в сезон, а й цілий рік. Цвітна капуста, запечена під соусом бешамель і щедро посипана тертим сиром, — апетитна страва з ніжною текстурою та гарною рум'яною скоринкою. Класичний французький соус дарує страві соковитість, а часник і орегано – пікантний смак та яскравий аромат. Щоб капуста була хрусткою і не розвалювалася в процесі приготування, під час відварювання додайте у воду шматочок лимона та кілька стебел кропу. Особливої уваги потребує приготування соусу. Під час пасерування борошна з вершковим маслом суміш повинна набути приємного золотистого відтінку, тому смажити її потрібно виключно на слабкому вогні, постійно помішуючи. Молоко додавайте поступово, тонким цівком, щоб уникнути появи грудочок. Цвітна капуста, запечена в соусі бешамель, чудово підходить для дієтичного та дитячого харчування - страва ситна, малокалорійна і легко засвоюється організмом. Запікайте цвітну капусту не більше 5–10 хвилин — так у ній збережеться максимум вітамінів та мікроелементів. Ця страва – корисне доповнення до м'яса та риби. Але смакувати його можна і самостійно – ситість на кілька годин гарантована. Інгредієнти: Квітна капуста ТМ Рудь< 350г Лимон 30г Кріп пучок Молоко 250мл Часник 1 зубчик Майонез 1 ст. л. Твердий сир 50г Олія Вологодська 82,5% ТМ Рудь 20г Борошно пшеничне 20г Сіль за смаком Орегано на смак Мускатний горіх на смак Інструкція приготування 1. Два літри води доводимо до кипіння, додаємо стебла кропу, сіль та шматочок лимона. 2. Цвітну капусту ТМ «Шеф-кухар» кидаємо в каструлю з окропом і варимо протягом чотирьох хвилин. Готуємо соус. В окремій каструлі розігріваємо вершкове масло. Додаємо борошно, що просіює, і швидко перемішуємо, підігріваючи суміш на повільному вогні. 4. Після обсмажування борошна додаємо в каструлю 100 мл молока і перемішуємо віночком за годинниковою стрілкою. Потім додаємо ще 50 мл молока, щіпку солі та трохи мускатного горіха. Соус готовий. 5. Відварену капусту викладаємо на застелену пергаментом форму для випікання. Посипаємо орегано і поливаємо соусом бешамель. 6. Сир натираємо на великій тертці, додаємо майонез та пропущений через прес часник. Перемішуємо. Викладаємо сирну масу на цвітну капусту. 7. Розігріємо духовку до температури 220 ° C і ставимо капусту запікати протягом 4-5 хвилин. Готову запечену капусту одразу подаємо до столу!